Freek Vonk feestje kinderfeestjeHerma de hoornkikker

Herma is een echte veelvraat en zal alles opeten wat er maar voor haar bek loopt. Nu is ze nog maar een paar centimeter groot maar ze kan wel 20cm worden. Ze heet nu Herma maar omdat ze nog erg jong is moeten we nog even afwachten of ze wel een vrouwtje is. Mocht dat niet zo zijn dan noemen we hem Harry.

Koningspython feestje kind Freek Vonk dierenPeter de koningspython

Peter is nu 1 jaar oud en begint al aardig te groeien. Uiteindelijk zal Peter als hij volwassen is tussen de 120cm en 150 cm worden. Hij is erg rustig en vindt het niet erg om vast te worden gehouden. Peter zijn favoriete eten is een muis. Dat eet hij elke twee weken.

Gecko wimpergekko dierenfeestjeWillem de wimpergekko

In 1994 dachten ze dat Willem en zijn soort waren uitgestorven. Maar gelukkig was dat niet waar en kan je hem tijdens een Reptifeestje bewonderen. Hij eet graag sprinkhanen maar ook fruit vindt hij erg lekker. Willem wordt als hij groot is wel 20cm lang. Ook van Willem weten wij niet zeker of hij een mannetje is.

Ferry de steppevaraan

Ferry is ons meest indrukwekkende dier. Hij lijkt wel een dino! Ferry is nu nog jong maar als hij veel insecten eet dan groeit hij uit tot een grote hagedis van maar liefst een meter lang! Ferry is erg slim en weet dat als hij zich gedraagt dat hij dan verwend wordt met wat lekkers.

Flappentak Australiƫ reptifeestje reptielen feestje Flappie en Takkie de flappentakken

Flappie en Takkie leven van oorsprong in Australie. Daar hangen ze de hele dag in bomen en struiken opzoek naar bladeren om te eten. Hier in Nederland krijgen ze lekkere bladeren te eten van een bramenstruik. Flappie is een mannetje en wordt ongeveer 10cm en Takkie is een vrouwtje die wel 15cm kan worden.

Melkslang dierenfeestje Zwolle KampenMax de melkslang

Max is het kleinste slangetje van Reptifeestje. Hij is mooi fel gekleurd en heeft een mooi patroon. Hij lijkt op een andere slang die heel erg giftig is. Hoe je het verschil kan zien hoor je op een Reptifeestje. Max eet het liefst een muis en dat eet hij elke week. Max wordt ongeveer een meter lang.

Kameleon ReptielenfeestJimmy de Jemenkameleon

Jimmy is ons dier met de langste tong. Hij laat graag tijdens een Reptifeestje zien hoe lang die is. Jimmy zelf wordt ongeveer 40cm lang. Hij eet graag insecten en het liefst zoveel mogelijk verschillende insecten. Jimmy zit het liefst de hele dag op zijn tak om van de warmte te genieten.

Reuzenslak agaatslak feestje kinderen kinderGerrit de agaatslak

Gerrit is een reuzenslak uit Afrika. Alleen zijn huisje kan tot wel 20cm groot worden. Zijn slijm zorgt voor een gezonde huid. Hij eet het liefst andijvie en andere groenten. Het klinkt misschien wat gek maar Gerrit is zowel een mannetje als een vrouwtje tegelijk. Daarom legt Gerrit soms eitjes en hebben we jonge babyslakken.